23 yaşında girdiği cezaevinden 53 yaşında çıktı

23 yaşında girdiği cezaevinden 53 yaşında çıktı

Cezaevine girdiğinde 23 yaşında olan tutuklu Hikmet Kara 53 yaşında çıktığı Karakoçan T Tipi Kapalı Cezaevi'nden alkış ve zılgıtlarla karşılandı.

Elazığ Karakoçan T Tipi Kapalı Cezeaevi’nde tutuklu bulunan Hikmet Kara (53), 30 yılın ardından tahliye oldu. Tutuklandığında 23 yaşında olan Kara cezaevinden 53 yaşında çıktı. 

Kara, 1993'te henüz 23 yaşındayken Şırnex'te gözaltına alındı. Kara’ya çıkarıldığı Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde siyasi gerekçelerle "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak" iddiasıyla 36 yıl hapis  cezası verildi. 

Cezaevinden 30 yılın ardından tahliye edilen Kara’yı ailesi ve daha önce kendisiyle birlikte cezaevinde kalan arkadaşları tarafından alkış zılgıt ve halaylarla karşılandı. Kara, kendisini karşılamaya gelenlerle selamlaştıktan sonra memleketi Şirnex'in Hezex ilçesine geldi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.