2024 yılı asgari ücret rakamı belli oldu

2024 yılı asgari ücret rakamı belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılı asgari ücretini 17 bin 2 lira olarak açıkladı.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Beştepe'de yapılan asgari ücret toplantısının ardından açıklama yaptı.

Vedat Işıkhan, 1 Ocak 2024 itibariyle asgari ücretin 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net 17 bin 2 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Asgari ücrete yapılan zam oranı yüzde 49 oldu.

Işıkhan "Yeni miktarla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü bir kez daha yerine getirmiş olmanın memnuniyeti içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ise kendi taleplerinin 18 bin lira ve yılda iki kere bu müzakerelerin yapılması olduğunu söyledi. Atalay, "Ama anlaşılan rakam 17 bin lira. Karara şerh koyacağız" dedi.   

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ise "Devlet bizim devletimiz, işçi bizim işçimiz, işveren bizim işverenimiz. Bu masadan kalkıp yeni masalara oturacağız. Kutuplaşmak, çatışmak bu aileye yakışmaz. Hedefimiz, ortalama ücretin artması olmalıdır" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.