15 Temmuz Gazi ve Şehit yakınları Hakkari'de

15 Temmuz Gazi ve Şehit yakınları Hakkari'de

İstanbul 15 Temmuz Gazileri ve Şehit Yakınları Yardımlaşma Derneği Başkanı Tarık Solak, Başkan Yardımcısı Yasin Oktan ve beraberindeki heyet Hakkari Valisi İdris Akbıyık'ı makamında ziyaret ederek görevinin hayırlı olmasını dilediler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Akbıyık, İstanbul’dan gelen misafirlerinin 15 Temmuz gazileri ve şehit yakınları olduğunu söyledi.
 
Vali Akbıyık, "İstanbul Kâğıthane, Şişli ve Beyoğlu’ndan bize hayırlı olsun ziyaretine geldiler. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Uzun yollardan geldiler, çok memnun olduk şeref verdiler. Şişli ve Hakkâri iki kardeş İl, İlçe oldular. Bu dostluğu samimiyeti inşallah önümüzdeki günlerde daha da pekiştireceğiz." şeklinde konuştu.
 
İstanbul 15 Temmuz Gazileri ve Şehit Yakınları Yardımlaşma Derneği Başkanı Tarık Solak ise meşakkatli yollardan Vali İdris Akbıyık'ı ziyarete geldiklerini söyledi.
 
SOLAK, şunları kaydetti:
 
"O sıkıntılı dönemlerde o meşakkatli günlerimizde Sayın Valimiz Şişli Kaymakamı iken her zaman yanımızdaydı. Bize bir devlet büyüğünden ziyade bir ağabeyi bir baba şefkati ile yaklaştı. Onun sevgisi onun maneviyatı bizim yüreğimizde gönlümüzde başka olduğu için Hakkâri’ye değil dünyanın hangi ucuna giderse gitsin biz onun yanında olacağız. Bizler Sayın Valimizden çok razıyız, Rabbimde ondan razı olsun. Burada değerli arkadaşlarımız, şehit yakınlarımız gazilerimiz var. Hepsi İstanbul’dan Sayın Valimize birçok selam getirdi. Sayın Valimizin sevenleri kendisini ziyaret etmeye gelecektir. Bizler bugün buradayız. İnşallah güzel bir gün geçiririz, Sayın Valimizle hasbihal ederiz. Ülkemizin güzel memleketi Hakkâri’mizi gezerek hakkında bilgiler ediniriz."
 
Daha sonra Vali Akbıyk, bir süre görüştüğü İstanbul 15 Temmuz Gazileri ve Şehit Yakınları Yardımlaşma Derneği üyesi gazi ve şehit yakınlarıyla birlikte Hakkari'ye yaklaşık 12 kilometre mesafede bulunan 2.500 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezine geçtiler.
 
Burada karda yürüyen gazi ve şehit yakınları, daha sonra Vali Akbıyık ile birlikte kar motoruyla kayak merkezinin zirvesine çıktılar. Kar motoru gezintisinin ardından gazi ve şehit yakınları, burada onurlarına verilen yemeğe katıldılar.
 
Geceyi Hakkari'de geçirecek olan 15 Temmuz gazileri ve şehit yakınlarından oluşan heyet, yarın Hakkâri’den ayrılacak.

1-901.jpg2-818.jpg3-653.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.