15 Temmuz Dik Duruş Derneği referandumda 'evet' için çalışacak

15 Temmuz Dik Duruş Derneği referandumda 'evet' için çalışacak

15 Temmuz Dik Duruş Derneği Genel Başkanı Engin Özdemir referandumda 'evet' için çalışma başlattıkları söyledi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de, 15 Temmuz Dik Duruş Derneğinin açılışında konuşan Dik Duruş Derneği Genel Başkanı Engin Özdemir, ülkenin ve bölgedeki huzur ortamının devam edebilmesi için dernek olarak 16 Nisan 2017 tarihinde başkanlık sistemi için yapılacak olan referandum seçimi 'Evet'e' için çalışacaklarını açıkladı.

Hakkari'nin Kayacan Caddesi'ndeki bir binanın 2'nci katında hizmet veren 15 Temmuz Dik Duruş Derneğinin açılışı törenle gerçekleştirildi. Derneğin açılışı; Yüksekova'nın Esendere Beldesi Belediye Başkanı Rüştü Zeydan   ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Zekeriye Çögen tarafından yapılırken, açılışa, AK Parti Kadın Kolları, bazı kurum amirleri ve dernek üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından 15 Temmuz Dik Duruş Derneğinin amacıyla ilgili slayt gösterisi yapıldı.

Daha sonra kürsüye çıkan 15 Temmuz Dik Duruş Derneği Genel Başkanı Engin Özdemir, derneğin açılmasında kendilerine her türle desteği veren Büyükçiftlik Beldesi Belediye Başkanı Rüştü Zeydan'a teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Özdemir,"15 Temmuz darbesi bizim içim ibretlik bir olaydır. Bir daha bu tür olayların, felaketlerin, işgallerin yaşanmaması için bu derneği kurduk.Tabi özellikle Hakkari gibi bir yerde bu tür şeyleri organize etmek çok zordur. Lakin şunu da unutmamak gerekiyor. Biz 100 yıldır bu çileleri , bu dertleri çekiyoruz. Bunların artık bir daha yaşanmaması için Kürdü, lazı , Çerkez'i, Türkü kendisini hangi sıfatla bu ülke hepimizdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu ülke hepimizindir. Hepimiz burada yaşayabiliriz kardeşçe. Biz kendisini bir önder ve lider olarak kabul ediyoruz. İsmini bilmediğin bir çok örgüt ülkemizi bölmek için ellerinden geleni yapıyor. Ben bir Kürt oğlu Kürt olarak sayın Cumhurbaşkanımızın başta Kürt sorunu olmak üzere ülkedeki bütün sorunların inşallah Allahın izniyle 52 sonra bu gerçekleşecek. Biz dernek olarak referandum çalışmalarında kesinlikle 'Evet'i için çalışacağız. Türkiye genelinde 21 Şubemiz var. Bütün şubelerimiz önümüzdeki günlerde referandum startını hep beraber verecekler" dedi.

Açılış töreninde konuşan Büyükçiftlik Beldesi Belediye Başkanı Rüştü Zeydan ise, alışını yaptığımız 15 Temmuz Dik Duruş Derneğinin Hakkari'ye hayırlı olmasını dilediklerini belirterek, "Bundan sonraki hayatımıza kendimizin karar vereceğine inanıyoruz. Başkasının bizim yerimize değil, biz kendimiz kararımızı vereceğimize inanıyor ve hepinizi saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların  pasta kesildi ve davetlilere ikramlar yapıldı.

dsc_1624.jpgdsc_1606.jpgdsc_1613.jpgdsc_1588-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.