11 Eylülün hiç yayımlanmamış fotoğrafları paylaşıldı

11 Eylülün hiç yayımlanmamış fotoğrafları paylaşıldı

Amerika Birleşik Devletleri Gizli servisi, 11 Eylül saldırılarının 20. yıl dönümünde daha önce yayımlanmamış bir dizi fotoğraf paylaştı.

El Kaide üyesi 19 kişi 11 Eylül günü 4 ticari uçağı kaçırarak ABD'nin sembol binalarını hedef aldı. Newark, Boston ve Washington'dan havalanıp San Francisco ve Los Angeles'a giden yolcu uçaklarının kaçırılmasının ardından Los Angeles'a giden Amerikan Airlines'a ait yolcu uçağı, yerel saatle 08.46'da İkiz Kuleler'in kuzey yönündeki binasına çarptı.

Ahval'de yer alan habere göre; Dünya tarihini değiştiren saldırılarda 2 bin 977 kişi yaşamını yitirdi. Saldırı sonrası Amerika Birleşik Devletleri'nin 11 Eylül saldırılarına ilk cevabı, Afganistan'a girmek oldu.

Saldırılar sonrası New York kentinin gökdelenleriyle meşhur Manhattan semtini bir toz bulutu kapladı. Bazı uzmanlar bu toz bulutunun pulvarize olan (katı cisimlerin toza dönüşmesi) çelik ve beton sebebiyle oluştuğunu, ancak sıradan bir bina yıkılışında böyle bir şeyin olamayacağını açıklamıştı.

11 Eylül saldırılarının azmettiricisi olarak bilinen Usame bin Ladin 2004 senesinde suçunu kabul etti. Ladin, Mayıs 2011'de Amerika Birleşik Devletleri kuvvetleri tarafından düzenlenen bir operasyonla öldürüldü.

Saldırılar sonrası çöken iki binanın önünde arama ve kurtarma çalışmalarını yürüten itfaiye polis ekipleri.

Saldırıların yıl dönümünde ABD Gizli Servisi, asla unutma etiketiyle daha önce yayınlanmamış fotoğraf ve video paylaştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.